Clicky


 


'Pilootloos vliegen niet per se goedkoper'

'Pilootloos vliegen niet per se goedkoper'
08-08-2017 17:29 | Algemeen | auteur ANP

DELFT - Pilootloos vliegen door technologie in te zetten, is niet per se kostenbesparend volgens luchtvaartexpert Joris Melkert. De Zwitserse bank UBS claimt in een rapport dat het goedkoper en veiliger is.

"Ik heb daar mijn twijfels bij. Ik denk dat vliegen in de toekomst duurder gaat worden.'' Melkert denkt dat de brandstofkosten zullen stijgen en ook de ontwikkeling van deze technologie is duur. Passagiers hoeven volgens de luchtvaartexpert geen goedkopere tickets te verwachten.

Melkert heeft ook zijn twijfels over de veiligheid. "Het is de vraag of we met technologie alles kunnen bedenken wat er mis kan gaan met een vliegtuig. In 50 tot 75 procent ligt de oorzaak van een ongeval bij de piloot. We registreren heel goed wat er misgaat, maar we houden niet bij wat er goed gaat.''

UBS spreekt in het rapport van een uiteindelijke besparing door pilootloos vliegen van circa 35 miljard dollar per jaar voor de luchtvaartbranche omdat deze maatregel zorgt voor lagere personeelskosten en lagere rekeningen voor verzekeringspremies en brandstof.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats