Transport Online - Aanhoudingen voor bezit en uitvoer harddrugs naar Australië

Aanhoudingen voor bezit en uitvoer harddrugs naar Australië

Aanhoudingen voor bezit en uitvoer harddrugs naar Australië
08-08-2017 11:15 | Misdaad | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De Nederlandse politie heeft dinsdagmorgen twee verdachten aangehouden en hun woningen doorzocht in een onderzoek naar het bezit en de uitvoer van harddrugs naar Australië. Het gaat om een 33-jarige man uit Utrecht en een 47-jarige man uit Huizen, meldt het Openbaar Ministerie.

De Australische autoriteiten hebben de Landelijke Recherche en het Landelijk Parket in Nederland om bijstand gevraagd in ‘Operation Veyda’, een onderzoek naar een criminele (drugs)organisatie.

Op basis van dat rechtshulpverzoek, is in Nederland een onderzoek gestart naar leveringen van harddrugs. Zo kwamen de twee Nederlandse verdachten in beeld.

Parallel aan de actie in Nederland heeft de politie in Australië en Dubai aanhoudingen en doorzoekingen verricht. Het gaat daar om de grootschalige Operatie Veyda, een lang lopend onderzoek naar de Australische groepering die de verdovende middelen in ontvangst zou nemen.

Een totaal van bijna 1.000 kilo MDMA, 116 kilo cocaïne en 15 kilo crystal methamfetamine is op verschillende data tussen 22 mei en 18 juli door de Nederlandse politie onderschept en in beslag genomen. De inbeslagname voorkwam dat de harddrugs Australië konden bereiken.

De Nederlanders worden ervan verdacht als leverancier van de harddrugs te hebben opgetreden.

De Utrechter wordt ervan verdacht dat hij 500 kilo MDMA wilde uitvoeren. Het OM verdenkt de Huizenaar van de uitvoer van 498 kilo MDMA, 116 kilo cocaïne en 15 kilo crystal methamfetamine.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen