Clicky


Twee Nederlanders komen om bij ongeval België

Twee Nederlanders komen om bij ongeval België [+foto]
07-08-2017 19:20 | Binnenland | auteur ANP/BELGA

LA ROCHE-EN-ARDENNE - Twee Nederlanders zijn maandagochtend bij een auto-ongeluk in de Belgische Ardennen om het leven gekomen. Dat wordt door het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd. Het gaat volgens de Franstalige krant La Dernière Heure om een man en een vrouw van beiden begin twintig jaar.

Twee andere inzittenden zijn per helikopter zwaargewond naar het universitair ziekenhuis van Luik overgebracht, meldde de politie. Volgens de krant l'Avenir zijn de gewonden ook Nederlanders, en was een van hen de bestuurster.

Volgens de politie kwam de auto tegen het middaguur vanuit Samrée en reed in de richting van La Roche-en-Ardenne. In een bocht werd ,,door nog onbekende oorzaak" de controle over het stuur verloren. Vervolgens botste de wagen tegen een bestelwagen die stil stond. De twee omgekomen inzittenden waren volgens de politie op slag dood.

De bestuurder van de bestelauto bleef ongedeerd, zijn medepassagier raakte lichtgewond, aldus La Dernière Heure.

Volgens het parket van Luxemburg zou het ongeval veroorzaakt zijn door te hoge snelheid. Dat zouden getuigen hebben gemeld. Door het ongeval was de RN89 urenlang afgesloten.

Een foto van het ongeval vindt u hier