Transport Online - Verdachten plofkraak Duitsland aangehouden

Verdachten plofkraak Duitsland aangehouden

Verdachten plofkraak Duitsland aangehouden
07-08-2017 11:29 | Binnenland | auteur ANP

HUIZEN - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag na een achtervolging in Huizen twee verdachten van een plofkraak aangehouden. Het gaat om een 27-jarige Utrechter en een 25-jarige man uit Zaandam. De plofkraak was dezelfde nacht gepleegd bij een bank in het Duitse Emsdetten, ongeveer 50 kilometer van Enschede.

Na de kraak vluchtten de verdachten in een Audi weg. De politie achtervolgde de auto over de A1 langs Amersfoort in de richting van Hilversum. Uiteindelijk kon de politie na de auto twee keer geramd te hebben, het voertuig in Huizen klemrijden. De agenten benaderden vervolgens de auto met getrokken vuurwapens en arresteerden de twee inzittenden.

In de grensstreek zijn de afgelopen maanden vaker plofkraken. Geregeld loopt het spoor naar Nederland, waar de zogenoemde Audi-bende zijn thuisbasis heeft. De leden lijken hun werkterrein te hebben verlegd van Nederland naar Duitsland en maken gebruik van gestolen, razendsnelle vluchtwagens. Onlangs eindigde een wilde achtervolging na een kraak in Wesel met een crash in Utrecht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions