Clicky


Problemen door noodweer Oostenrijk

Problemen door noodweer Oostenrijk [foto's+video]
06-08-2017 23:38 | Buitenland | auteur ANP/DPA

GROSSARL - Noodweer heeft in Oostenrijk grote problemen veroorzaakt. Vooral het bij toeristen populaire Grossarltal in de deelstaat Salzburg is zwaar getroffen.

Door overvloedige regenval is het dal van de buitenwereld afgesloten geraakt. De weg naar Sankt Johann im Pongau raakte versperd door wateroverlast en modderlawines. Die sleurden zelfs auto's mee. Tijdens een korte periode van droogte kon een aantal toeristen uit het Grossarltal vertrekken. Veel anderen zitten nog steeds vast in het Grossarltal.

Verscheidene mensen die om medische redenen met spoed het dal uit moesten, zijn met een helikopter of vrachtwagen naar een ziekenhuis gebracht. "Ik heb veel meegemaakt, maar dit nog nooit'', schetste de brandweercommandant de situatie.

De Grossarler Ache is op verschillende plaatsen buiten haar oevers getreden. Hotelgasten zochten hun toevlucht op de bovenste verdiepingen om het droog te houden, andere toeristen vonden onderdak in de noodopvang

In de deelstaat Opper-Oostenrijk overleed een 77-jarige persoon tijdens een wandeling. Hij werd door de bliksem getroffen. Ook Stiermarken is dit weekend getroffen door het noodweer. Beken traden buiten hun oever en door de zware regenval liepen kelders onder. Een aantal bomen is omgewaaid.