Transport Online - Fipronil gevonden bij meer pluimveebedrijven

Fipronil gevonden bij meer pluimveebedrijven

Fipronil gevonden bij meer pluimveebedrijven
04-08-2017 23:46 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De eieren van meerdere pluimveebedrijven die zich uit eigen beweging hebben gemeld bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bevatten fipronil. Onderzoek heeft dat uitgewezen. De instantie geeft zaterdag een lijst vrij met de eicodes van de bedrijven die het betreft, bevestigde een woordvoerder vrijdagavond naar aanleiding van een bericht van de Volkskrant.

Om hoeveel bedrijven het gaat, kon hij nog niet zeggen.

De bedrijven hebben hoogstwaarschijnlijk zaken gedaan met ChickFriend, het bestrijdingsbedrijf uit Barneveld dat het middel met de verboden stof in talloze stallen heeft gespoten. De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) riep leden die zaken hebben gedaan met ChickFriend en die nog niet geblokkeerd zijn vrijdag nog op zich meteen te melden bij de NVWA, keurmerk IKB en de eierhandel.

"De sector moet zo snel als mogelijk kunnen zeggen dat er geen nieuwe gevallen meer bij kunnen komen'', schreef het bestuur. "De toekomst van de totale leghennensector staat op het spel, nu enkele Duitse supermarkten alle Nederlandse eieren uit de winkelschappen halen. We kunnen ons geen verdere reputatieschade permitteren.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions