Clicky

 
Transport Online - Drukte in aanloop naar 'zwarte zaterdag'

Drukte in aanloop naar 'zwarte zaterdag'

Drukte in aanloop naar 'zwarte zaterdag'
04-08-2017 16:30 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AMSTERDAM - In aanloop naar de tweede zogenoemde zwarte zaterdag loopt het vrijdagmiddag op de Europese wegen al flink vol. Op de bekende vakantieroutes in Europa telt de VerkeersInformatieDienst (VID) 942 kilometer file. Vorige week telde de VID op de dag voor de eerste zwarte zaterdag in totaal 658 kilometer vakantiefile.

De grootste problemen treffen vakantiegangers in Duitsland, waar meer dan de helft van de Europese files staan. Het verkeer staat vrijdagmiddag bij de oosterburen over een lengte van 552 kilometer stil.

In Frankrijk is de Autoroute du Soleil (A7) goed voor 32 kilometer file. Bij de Zwitserse Gotthardtunnel is het in beide richtingen anderhalf tot twee uur wachten.

Duitsland

Toeristen uit Duitsland zorgen hier voor opstoppingen. De VID telt in Nederland vrijdagmiddag bijna 30 kilometer file direct te relateren aan de Duitse vakantie-uittocht. Vooral van en naar Texel, rond Alkmaar en op de A12 bij Arnhem zijn problemen ontstaan.

Eerder deze week waarschuwde de ANWB al voor drukte op snelwegen in Frankrijk, Duitsland en Italië aanstaande zaterdag door vakantieverkeer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen