Transport Online - Juli beste maand ooit voor Brussels Airport

Juli beste maand ooit voor Brussels Airport

Juli beste maand ooit voor Brussels Airport
04-08-2017 15:45 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Brussels Airport heeft in juli de grens van 2,5 miljoen passagiers voor de eerste keer in zijn geschiedenis overschreden. Een absoluut record en een groei van 6,9 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2016. De luchthaven heeft ook voor het eerst de kaap van 90.000 passagiers op één dag overschreden. De drukste dag viel op vrijdag 28 juli toen 94.305 passagiers vertrokken of aangekomen zijn op Brussels Airport.

Vracht

Het vrachtvervoer toonde een groei van 3,8 procent, dankzij de heropstart op volle capaciteit van de lange afstandspassagiersvluchten in juli 2016, na de aanslagen. Het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen is bijgevolg gestegen met 13,9 procent ten opzichte van juli 2016, terwijl het volvrachtvervoer een terugval kent van 9,9 procent.

Door de strengere Brusselse geluidsnormen hebben een aantal luchtvaartmaatschappijen Brussels Airport verlaten of hun vrachtvolume verminderd. De express diensten (integrator) blijven positieve groeicijfers vertonen, met een stijging van 8,2 procent in juli ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Vliegbewegingen

Het aantal vliegbewegingen, in vergelijking met juli 2016, is de afgelopen maand gestegen met 2,2 procent. De combinatie van meer passagiers en een groter aantal vliegbewegingen zorgt voor een hogere bezettingsgraad op de passagiersvluchten (+4,8 procent). In juli 2016 zaten er gemiddeld 124 passagiers aan boord, en dat aantal is in juli dit jaar gestegen naar 130 passagiers per vlucht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions