Transport Online - Constructie nieuwe steiger en renovatie bestaande steigers in Zeebrugse Brittaniadok

Constructie nieuwe steiger en renovatie bestaande steigers in Zeebrugse Brittaniadok

Constructie nieuwe steiger en renovatie bestaande steigers in Zeebrugse Brittaniadok
04-08-2017 10:26 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

ZEEBRUGGE - In juli werd gestart met het bouwen van een nieuwe steiger en het vernieuwen van twee bestaande steigers in het Brittaniadok in de voorhaven van Zeebrugge. MBZ, die de opdracht voor de werken gaf aan Artes Group, komt hiermee tegemoet aan de expansiestrategie van terminaluitbater C.Ro Ports en de rederij CLdN.

De vernieuwde steigers moeten garanderen dat de schepen van CLdN in de toekomst kunnen blijven aanmeren in Zeebrugge. CLdN lanceerde namelijk in 2015 een groeistrategie en kondigde een grote expansie van de vloot aan. Tot nu toe werden reeds zes nieuwe schepen besteld en vier opties genomen.

Twee van de bestelde schepen zullen een lengte hebben van 235 meter en zullen daarmee de grootste shortsea roro-schepen ter wereld zijn. Eind dit jaar komt het eerste schip in de vaart en dat zal worden ingezet op de diensten tussen Zeebrugge en het Verenigd Koninkrijk.

De vernieuwingen in het Brittaniadok zijn het resultaat van de gesprekken die wij hebben aangeknoopt met CLdN over de expansie van hun activiteiten in Zeebrugge en het inpassen van hun nieuwe schepen. Het resultaat bevestigt de cruciale rol die onze haven in het netwerk speelt en de niet aflatende groei van Zeebrugge als rorohub. - Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder MBZ nv.

Aan de groep C.Ro Ports werd vorig jaar een bijkomende concessie aan de noordzijde van het Albert II-dok in Zeebrugge toegekend. Ook daar zullen nieuwe CLdN schepen (211 meter) ingezet worden.

De werken worden uitgevoerd en afgewerkt tijdens de zomermaanden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions