5,5 jaar cel geëist na flinke drugsvangst

5,5 jaar cel geëist na flinke drugsvangst
02-08-2017 16:57 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant heeft woensdag een gevangenisstraf van 5,5 jaar geëist tegen een 36-jarige man die terecht staat vanwege een flinke drugsvondst die eind januari zijn appartement werd gedaan.

In de berging van de woning trof de politie vijf jerrycans aan en juist op die plek werd een vreemde lucht geroken. In het appartement aan de Heezerweg in Eindhoven trof de politie verder nog 50 liter amfetamine-olie aan. Van vijftig liter amfetamine-olie kan tussen de 70 en 100 kilo amfetaminepasta gemaakt worden, waarvan de verkoopprijs momenteel tussen de zes en acht euro ligt. Als alle amfetaminepasta was verkocht, had de verdachte daar ruim 1,1 miljoen euro mee kunnen verdienen, meldt het Openbaar Ministerie.

In een kartonnen doos in een kast van de cv-ketel werden acht rollen gevonden met daarin meer dan 40.000 XTC-pillen. De verkoop van een dusdanig grote hoeveelheid XTC-pillen had  ruim €200.000 op kunnen leveren.

De verdachte is maanden voortvluchtig geweest en kon met succes op 22 april 2017 worden aangehouden na verlaten van het Van der Valk hotel in Cuijk met zijn vriendin.

Criminele organisaties maken enorme winsten in de drugswereld. Het feit dat er zoveel geld in de wereld van onder meer synthetische drugs omgaat, zorgt ook voor een continue geweldsdreiging. De criminelen schuwen geweld, intimidaties, afpersingen en zelfs liquidaties niet.

Bij de doorzoeking van de woning werden veertien blauwe tonnen met drugsafval gevonden. Het afval was afkomstig van de productie van amfetamine en MDMA. Afval wordt vaak gedumpt in de natuur, wat groot gevaar oplevert voor de natuur als voor mensen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden