Transport Online - Ryanair vervoert miljardste passagier

Ryanair vervoert miljardste passagier

Ryanair vervoert miljardste passagier
02-08-2017 14:10 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DUBLIN - Ryanair heeft afgelopen maand zijn miljardste passagier vervoerd. Naar eigen zeggen is de Ierse prijsvechter de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die deze mijlpaal heeft bereikt.

Juli was sowieso een recordmaand voor het bedrijf. Toestellen van de budgetvlieger brachten in totaal 12,6 miljoen mensen van A naar B, blijkt uit woensdag gepubliceerde verkeersstatistieken. Dat is 11 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar en volgens Ryanair eveneens een Europees maandrecord.

Ryanair bestaat pas sinds 1985, maar maakt de laatste jaren stevige groei door met korteafstandsvluchten binnen Europa. Puur gemeten in passagiersaantallen is het inmiddels een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

In de beginjaren van de luchtvaart werden er over de gehele linie veel minder passagiers vervoerd dan tegenwoordig. Luchthaven Schiphol verwelkomde zijn miljardste passagier bijvoorbeeld pas in 2011. In de beginperiode in de jaren twintig kreeg het vliegveld slechts enkele honderden reizigers per jaar over de vloer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions