Clicky


Sterke groei vraag luchtvrachtvervoer

Sterke groei vraag luchtvrachtvervoer
02-08-2017 11:55 | Luchtvracht | auteur ANP

GENÈVE - De wereldwijde vraag naar luchtvrachtvervoer is in de eerste helft van dit jaar op jaarbasis met meer dan 10 procent gestegen, wat neerkomt op de sterkste groei sinds 2010. Dat maakte luchtvaartassociatie IATA woensdag bekend.

De vraag lag bovendien bijna drie keer zo hoog als het gemiddelde groeitempo van 3,9 procent in de afgelopen vijf jaar. In Europa nam de vraag met meer dan 14 procent toe en in Noord-Amerika met bijna 13 procent. In Azië was sprake van een groei met 10 procent, en ook bijna 10 procent in Latijns-Amerika. In het Midden-Oosten gingen de zaken wat minder uitbundig met een stijging van de vraag met 3,7 procent.

De capaciteit nam met 3,6 procent toe, terwijl de gemiddelde bezettingsgraad in het afgelopen halfjaar klom naar 44,8 procent.

In een toelichting stelde IATA-directeur Alexandre de Juniac dat de luchtvrachtsector profiteert van de aantrekkende wereldeconomie, waardoor de vraag wordt aangejaagd. De vooruitzichten zijn positief, want voor het derde kwartaal rekent de IATA op een groei van de vraag met circa 8 procent.