Clicky


VVN wil dat ook gebruik smartphone onder 'roekeloos rijgedrag' valt

VVN wil dat ook gebruik smartphone onder 'roekeloos rijgedrag' valt
02-08-2017 11:47 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - VVN vraagt minister Blok van Veiligheid en Justitie haast te maken met wetgeving die roekeloos rijden zwaarder bestraft.

Veilig Verkeer Nederland heeft in een brief aan dhr. Blok, minister van Veiligheid en Justitie, aangedrongen op het invoeren van de wetgeving die roekeloze weggebruikers zwaarder en sneller zal bestraffen. ln de wet moet overduidelijk worden gemaakt wanneer er sprake is van roekeloosheid.

Wat Veilig Verkeer Nederland betreft zijn rijden onder invloed, rijden met een absurd hoge snelheid en zeker ook het gebruik van smartphones tijdens verkeersdeelname nadrukkelijk vormen van roekeloos rijgedrag. "Smartphonegebruik en beeldschermgebruik tijdens verkeersdeelname is sterk in opmars en zou dan ook net zo zwaar bestraft moeten worden als rijden onder invloed en het rijden met een te hoge snelheid", aldus VVN.

Veilig Verkeer Nederland is verheugd dat het ministerie van Veiligheid en Justitie een wet in voorbereiding heeft die roekeloos rijden zwaarder en sneller zal bestraffen. "We vinden dat deze wet moet helpen bij preventie; oftewel een ommekeer bewerkstelligen in de jaarlijkse stijging van het aantal verkeersslachtoffers", aldus VVN.

De huidige boetes voor het rijden onder invloed van alcohol bedragen bij automobilisten tussen de 300 en 650 euro.