Clicky


Twee vermiste Haaksbergenaren terecht

Twee vermiste Haaksbergenaren terecht
01-08-2017 23:02 | Buitenland | auteur ANP

HILVERSUM - Twee van de drie Haaksbergenaren die vermist waren in Turkije zijn terecht. De Nederlandse politie meldt dinsdag met het echtpaar Derya Breukers-Un en Bjorn Breukers te hebben gesproken. De 21-jarige Joey Hoffman blijft vermist. De politie sluit een misdrijf niet uit.

Hoffman was naar Turkije gereisd om het stel te helpen bij de bouw van hun huis in de Turkse kustplaats Silifke, in de provincie Mersin. Tussen 8 en 10 juli zou hij terug naar Nederland reizen, maar hij is daar nooit aangekomen en werd daarom als vermist opgegeven. De politie sprak de andere twee nog op 21 juli over zijn vermissing. Vorige week donderdag meldden familieleden dat ook Derya Breukers-Un en haar echtgenoot werden vermist.

Het echtpaar is in goede gezondheid teruggevonden. Mediaberichten dat de twee in Ankara zouden zijn gezien, kan een woordvoerder van de Nederlandse politie niet bevestigen. "De Turkse politie leidt het onderzoek naar wat er in Turkije is gebeurd, wij gaan alleen over de vermissing," aldus de woordvoerder.

Van Hoffman ontbreekt nog steeds ieder spoor. De Nederlandse politie heeft dinsdagmiddag in Turkije met het echtpaar Breukers gesproken over de vermissing van de 21-jarige man, maar doet daar verder geen mededelingen over. Breukers en Breukers-Un zijn niet als verdachten aangemerkt. De Nederlandse en Turkse politie zetten de zoektocht naar Hoffman voort.