Clicky


Britse politie gebruikt nieuw apparaat in strijd tegen tachograaffraude

Britse politie gebruikt nieuw apparaat in strijd tegen tachograaffraude
31-07-2017 14:19 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

NOTTINGHAMSHIRE - Het is allang geen nieuws meer dat er verschillende methodes zijn om de (digitale) tachograaf te manipuleren en zo de rij- en rusttijden te omzeilen. Echter de Britse politie, om precies te zijn de Nottinghamshire Police, heeft sinds kort een nieuw apparaatje in gebruik dat tot nu toe een honderd propcent slagingspercentage heeft in het opsporen van deze illegale apparaatjes die de tachograaf verstoren.

De politie heeft in de afgelopen vijf maanden al 26 buitenlandse vrachtwagenchauffeurs gearresteerd voor fraude van de rij- en rusttijden en andere tachograafgerelateerde misdrijven.

Deze arrestaties hebben geleid tot gevanegenisstraffen die variëren van zes tot acht maanden en boetes.

Deze week nog werd een gevangesnisstraf van vier maanden opegelegd aan de 51-jarige Krysyztof Cwiek uit Polen. De vader van twee kinderen reed met zijn vrachtwagen een routinecontrole in en viel door de mand.

Hij bekende de fraude tegenover de rechtbank.

Een woordvoerder van de Nottinghamshire Politie zegt dat dergelijke apparatuur gevaarlijk en illegaal is: "Vrachtwagenchauffeurs zijn verplicht zich aan de Europese regelgeving te houden wat betreft hun werktijden en pauzes."