Clicky


Mooiste vrachtwagen van Nederland is van Harry van Dalen

Mooiste vrachtwagen van Nederland is van Harry van Dalen
30-07-2017 19:21 | Overig | auteur Redactie [FE]

ASSEN - Afgelopen weekend vond voor de 37ste keer het Truckstar festival plaats in Assen. Van vrijdagavond tot zondagmiddag was het TT-circuit van Assen gevuld met ruim 2.200 vrachtwagens, waaronder de nieuwste modellen van de grote truckmerken en veel bijzondere trucks uit heel Europa. De publieke opkomst was gelijk aan vorig jaar.

Tijdens het Truckstar Festival bepaalde een vakjury dat de mooiste vrachtwagen van Nederland uit het Gelderse Kekerdom komt. De Volvo FH16 750 van eigenrijder Harry van Dalen ging met die eer aan de haal. De auto is sinds begin dit jaar op de weg en actief als stenenoplegger. Geen enkele moeite was gespaard om van de auto iets heel bijzonders te maken. Dat werd beloond door de jury. 

In de special paint van de auto figureert Jon Bon Jovi, de zanger en naamgever van de groep Bon Jovi. Volgens de jury is het “spuitwerk 2.0. Perfectie, tot in de kleinste details, geeft deze auto een fantastische uitstraling.” Het thema van de auto is ‘Stick to your guns’.

De dolgelukkige winnaar: “Ik ben overdonderd. Ik had dit niet verwacht. Heel wat mensen hadden voorspeld dat mijn truck zou winnen, maar toen mijn wagen hier tussen de andere genomineerde trucks stond, was ik daar helemaal niet zeker van. Als je kijkt wat voor andere prachtige trucks hebben meegedongen naar de prijs, dan moet het bij de jurering echt een close-finish zijn geweest.’’

Harry vindt de prijs de kroon op alles wat hij tot nu toe gedaan heeft. "Ik heb er verschrikkelijk veel energie in gestoken om deze truck te krijgen tot wat hij is. Dan geeft het wel heel veel voldoening als je uiteindelijk deze prijs krijgt.’’

Gaat Harry nog verder met het aanpassen van zijn truck, zijn er nog dingen die beter kunnen? "Nee, voor mij is hij helemaal perfect. Gewoon gebruiken om mee te werken, maar niet proberen hem nog mooier te maken. De lading stenen die er dit weekend in heeft gelegen, moet ik op de terugweg uit Assen nog gaan lossen. Met mijn vorige trekker heb ik zeseneenhalf jaar gedaan, zo lang moet deze nieuwe Volvo ook zeker meegaan. Daarom heeft de truck ook luchtvering op de vooras: zo kan ik de auto een stukje hoger zetten op plekken met slechte ondergrond zoals je op bouwterreinen vaak aantreft"