Clicky


Verstappen met tijdstraf vijfde in Hongarije

Verstappen met tijdstraf vijfde in Hongarije
30-07-2017 16:06 | Sport | auteur ANP

BOEDAPEST - Max Verstappen is zondag als vijfde gefinisht in de Grand Prix van Hongarije. De Limburgse Formule 1-coureur van Red Bull kwam in de slotfase nog dichtbij de vierde plek, maar hij slaagde er op de Hungaroring nabij Boedapest net niet meer in een positie op te schuiven.

De Duitser Sebastian Vettel reed in zijn Ferrari naar de zege. Hij bleef zijn Finse teamgenoot Kimi Räikkönen nipt voor. Lewis Hamilton (Mercedes) eindigde als vierde; hij gaf zijn zekere derde positie vlak voor finish over aan zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas.

De start van Verstappen was spraakmakend. In zijn drang naar voren op te rukken tikte hij nota bene zijn teamgenoot Daniel Ricciardo aan. De Australiër moest de race staken. Verstappen kon wel verder, maar kreeg wel een tijdstraf van tien seconden.

Ondanks die tegenslag reed Verstappen een sterke race, waarin hij negen ronden aan de leiding reed. Na zijn enige bandenwissel viel hij terug naar de vijfde plaats. Met acht seconden achterstand op Bottas begon de negentienjarige Limburger aan een opmars; hij reed als een duivel zijn Red Bull in de rondte en kwam bij Bottas aan de achterwielen.

Heel even leek het erop dat Verstappen de Fin nog zou inhalen, maar Bottas liet het niet zo ver komen. De Fin kreeg vlak voor de meet zelfs nog de derde plek terug van teamgenoot Hamilton, die eerder in de race vrije doorgang had gekregen van Bottas. De Brit dacht dat zijn bolide zo snel was dat hij de Ferrari's nog kon bedreigen, maar Vettel en Räikkönen hielden vooraan stand.

Vettel verstevigde met zijn vierde zege van het seizoen de leiding in het kampioenschap. Hij heeft nu 14 punten voorsprong op Hamilton.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur