Brand bij Shell-raffinaderij Rotterdam

Brand bij Shell-raffinaderij Rotterdam [+foto's]
30-07-2017 07:56 | Haven Nieuws | auteur ANP

ROTTERDAM - De brand die zaterdagavond uitbrak bij Shell-Pernis aan de Vondelingenplaat in Rotterdam, is geblust. Een deel van de raffinaderij is stilgezet omdat de elektriciteit is uitgevallen. De brand ontstond door kortsluiting in een hoogspanningsstation, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

In de wijde omgeving zijn vlammen te zien. Dit komt doordat het bedrijf als onderdeel van de veiligheidsprocedure overtollige gassen, die bij de raffinage van olie vrijkomen, affakkelt. Shell-Pernis is met ongeveer zestig fabrieken de grootste raffinaderij van Europa.

De brandweer gaf zondagochtend om iets voor 6.00 uur het sein brand meester. Er zijn volgens de veiligheidsregio geen aanwijzingen dat schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Wel kunnen er roetdeeltjes in de lucht komen.

Shell neemt zondag de schade op. Een woordvoerder van het oliebedrijf kon niet voorspellen wanneer de hele raffinaderij weer in bedrijf wordt genomen. Het kan dagen duren voordat de fabrieken zijn afgeschakeld.

Het affakkelen zal naar verwachting nog de hele zondag duren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden