Clicky

 
Transport Online - Zwarte zaterdag iets rustiger dan vorig jaar

Zwarte zaterdag iets rustiger dan vorig jaar

Zwarte zaterdag iets rustiger dan vorig jaar
29-07-2017 19:26 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Vakantiegangers die met de auto reizen hadden op deze eerste zwarte zaterdag met flinke vertragingen op de Europese snelwegen te kampen. Toch was het iets minder druk dan vorig jaar rond deze tijd. Dat melden de ANWB en de VerkeersinformatieDienst (VID).

Op de Europese vakantiewegen stond rond lunchtijd 1209 kilometer file. Daarvan stond de helft (610 kilometer) in Frankrijk. Vorig jaar stond er op de eerste zwarte zaterdag van het jaar op het hoogtepunt 688 kilometer stilstaand verkeer op de Franse wegen. Deze zomer volgen er nog drie zwarte zaterdagen die nog drukker kunnen worden.

De meeste vertraging in Frankrijk was op de Autoroute du Soleil (A7). Daar stond op het hoogtepunt 72 kilometer file. Op de A9 naar het zuiden en op de A10/A63 rond Bordeaux was het ook over tientallen kilometers stilstaan.

Blokrijden

Ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk kampte het verkeer met problemen. Voor de Gotthardtunnel in Zwitserland bedroeg de wachttijd ruim twee uur naar het zuiden. In Oostenrijk was het druk op de A10 naar Villach en verder aansluitend op de A11 naar Slovenië. Bij de Tauerntunnel moest het verkeer 'blokrijden’, waarbij het in groepjes met een constante snelheid werd doorgelaten.

Voor de Karawankentunnel op de grens met Slovenië was in beide richtingen een uur wachttijd. In het zuiden van Duitsland was het stilstaan op de A8 van München naar Salzburg voor de grensovergang. In het noorden van Duitsland zorgden vooral terugkerende Scandinaviërs op de A7 tussen Hannover en Hamburg voor verkeersopstoppingen.

In Italië stonden lange files richting Adriatische kust. Vakantiegangers die uit Engeland met de ferry naar het vasteland wilden moesten ook geduld hebben. Door verscherpte paspoortcontroles, slecht weer en een defect aan een veerboot ontstonden lange files richting haven en een wachttijd van bijna vijf uur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden