Clicky

 
Transport Online - Flinke vertragingen op Europese snelwegen

Flinke vertragingen op Europese snelwegen

Flinke vertragingen op Europese snelwegen
29-07-2017 09:58 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Vakantiegangers die met de auto reizen kampen zaterdag met flinke vertragingen op de Europese snelwegen. Dat melden de ANWB en de VerkeersinformatieDienst (VID).

De drukte kwam al vroeg op gang. Op een aantal wegen zoals de A8 München-Salzburg en de A2 bij de Sint Gotthardtunnel stonden vakantiegangers al ’s nachts in lange files. In de loop van de ochtend nam de drukte op de Europese wegen verder toe. In Frankrijk is sprake van de eerste 'zwarte zaterdag' in een reeks van vier. Voor miljoenen Fransen begint de vakantie en veel vakantiegangers zijn weer onderweg naar huis.

Rond het middaguur telde de VID 831 kilometer file in de Europese vakantielanden. Frankrijk telt de meeste files (363 kilometer). Op de Autoroute du Soleil (A7) in Frankrijk loopt het verkeer richting het zuiden vast tussen Lyon en Montélimar. Op de A9 richting Spanje zijn problemen door een ernstig ongeluk bij Narbonne. In het zuidwesten is er vooral vertraging bij Bordeaux op de A10 en op de A63. Ook in het noordwesten wordt het steeds drukker op de weg.

Ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk kampte het verkeer met problemen. Voor de Gotthardtunnel in Zwitserland bedraagt de wachttijd inmiddels ruim twee uur naar het zuiden en een uur richting het noorden. In Oostenrijk is het druk op de A10 naar Villach en verder aansluitend op de A11 naar Slovenië. Bij de Tauerntunnel moest het verkeer 'blokrijden’, waarbij het in groepjes met een constante snelheid werd doorgelaten. Voor de Karawankentunnel op de grens met Slovenië is de wachttijd twee uur. In het zuiden van Duitsland is het stilstaan op de A8 van München naar Salzburg voor de grensovergang. In het noorden van Duitsland is het vooral druk door terugkerende Scandinaviërs op de A7 tussen Hannover en Hamburg.

Ook in eigen land kunnen grote evenementen tot oponthoud leiden. Het gaat om het Zomercarnaval in Rotterdam op zaterdag, het Truckstar Festival op het circuit van Assen op zaterdag en zondag en de twee concerten van U2 in de Amsterdam ArenA op zaterdag en zondag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden