25 Pacton koelwagenchassis voor Dijco

25 Pacton koelwagenchassis voor Dijco
28-07-2017 17:23 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BLEISWIJK - "Op onze 25 nieuwe - drieassige en gestuurde - Pacton-trailers met Tridec-besturing zijn de aslasten geoptimaliseerd. Bovendien kunnen wij ook op kleine erven, bij telers en tuinders, flexibel manoeuvreren", zegt algemeen directeur Egbert van Alphen van Dijco Internationaal Transportbedrijf. De onderneming verzorgt onder meer alle logistieke activiteiten voor The Greenery.

Met een modern wagenpark van zo'n 50 eigen trekkers en 150 trailers - met tot maximaal 100 extra charters in het groenteseizoen - vervoert Dijco dagelijks AGF-producten in Nederland en van en naar Duitsland, Frankrijk, Engeland en andere EU-landen. Alle trailers zijn uitgerust met koelfaciliteiten, zodat de producten van The Greenery in optimale conditie blijven.

The Greenery levert - ondersteund door de logistieke inspanningen van Dijco - het hele jaar door een compleet en dagvers assortiment van groente, fruit en paddenstoelen aan supermarktketens, groothandelaren, cateraars en de verwerkende industrie. Men heeft vestigingen in acht landen (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje, Italië en de Verenigde Staten). De producten uit Nederland - ook wel de groentetuin van Europa genoemd - vormen de basis van het uitgebreide assortiment. Dat wordt aangevuld met importproducten om klanten het hele jaar door te voorzien van groenten, fruit en paddenstoelen.

De nieuwste verjonging van het wagenpark van Dijco betreft 25 koeltrailers van Pacton Trailers uit Ommen. Het gaat dan om één drieassig B-double chassis (type BXZ.342.KX) en 24 stuks drie-assige, gestuurde koelopleggerchassis (type TRZ.342.KX). Pacton leverde de chassis, die van een koelopbouw werden voorzien door carrosseriefabriek Van Beurden uit De Lier.

De voorste en de achterste as van de trailers zijn gemonteerd op draaikransen en worden gestuurd door middel van stangen vanaf de koppeling. De voorste as is bovendien voorzien van een handbediende aslift, met automatisch zakken. Van Alphen, al meer dan twintig jaar werkzaam voor Dijco, ziet het speciale Tridec-besturingssysteem als noodzaak voor de dagelijkse praktijk.

"Wij zijn de nummer één in de collectie van groente en fruit in Nederland en komen op een grote diversiteit aan bedrijfslocaties; soms zeer krap bemeten. Elk van onze trailers moet daarom breed inzetbaar zijn."

Dijco is al zo'n 25 jaar klant bij Pacton Trailers en schaftte door de jaren heen zo'n 250 trailers aan. "Topkwaliteit voor een redelijke prijs", beargumenteert Van Alphen kortaf. "We rijden twaalf jaar met de trailers, die dan nog een behoorlijke restwaarde hebben."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,804
Diesel1,511

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden