Clicky


Nieuwbouwmagazijn voor Action nabij Toulouse

Nieuwbouwmagazijn voor Action nabij Toulouse
27-07-2017 11:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

TOULOUSE - Op industrieterrein ZAC Grand Sud Logistique nabij het Franse Toulouse, is WDP half juli eigenaar geworden van een nieuwbouwmagazijn van circa 44.000 m² op maat van retailer Action door middel van een sale-and-rent-backtransactie. Meteen krijgt de huidige langetermijnsamenwerking tussen beide partners een vervolg in een voor WDP nieuwe regio in Frankrijk.

WDP zet samenwerking met bestaande klant verder

Via een sale-and-rent-back-operatie, is WDP midden juli eigenaar geworden van een nieuwbouwmagazijn van circa 44.000 m² voor retailer Action. De internationale non-food discounter heeft immers nood aan een vijfde distributiecentrum in Europa ter ondersteuning van zijn verdere expansie en toekomstige groei. Action wil vanuit deze locatie haar winkels in Zuid-Frankrijk beleveren. Het nieuwbouwmagazijn is gelegen in de industriezone ZAC Grand Sud Logistique te Labastide Saint-Pierre nabij Toulouse.

Voor deze nieuwe site tekent Action in op een huurcontract van twaalf jaar vast, dat ingaat op 1 februari 2018 na een inhuizingsperiode. Het investeringsbudget voor deze transactie betreft een bedrag van ongeveer 27 miljoen euro voor WDP, met een verwachte huuropbrengst per jaar van 1,7 miljoen euro. Deze transactie is een volgende stap in de samenwerking tussen WDP en Action, dat sinds 2014 huurder is van een destijds nieuw opgeleverd distributiecentrum te Echt (Susteren) in het Nederlandse Zuid-Limburg.

WDP-vastgoedportefeuille in Frankrijk naar een waarde van ruim 100 miljoen euro

Het nieuwe pand nabij Toulouse betekent meteen de toevoeging van een nieuwe logistieke regio aan de WDP-portefeuille. Naast de verschillende WDP-locaties in de regio Nord-Pas-de-Calais en de site te Aix-en-Provence, wordt de regio rond Toulouse in Frankrijk, recent uitgebouwd tot een nieuw multimodiaal platform voor de logistiek, toegevoegd aan de vastgoedportefeuille. De totale waarde van de WDP-vastgoedportefeuille in Frankrijk groeit derhalve naar een waarde van ruim 100 miljoen euro. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten in Frankrijk wordt meteen verdubbeld.