Transport Online - Ook in België neemt sjoemelen met tachograaf toe

Ook in België neemt sjoemelen met tachograaf toe

Ook in België neemt sjoemelen met tachograaf toe
27-07-2017 09:31 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL -  In België heeft de politie vorig jaar drie keer meer vrachtwagens betrapt op 'sjoemelhardware', een ingebouwd systeem om te knoeien met de tachograaf. Dat schrijft de Belgische krant De Tijd naar aanleiding van een parlementaire vraag aan de minister van Binnenlandse Zaken.

Het kost de politie meer dan een halve dag om een vrachtwagen te controleren op ingebouwde sjoemelhardware. Maar eind vorig jaar heeft de politie nieuw opsporingsmateriaal in gebruik genomen.

Vorig jaar werden daardoor 74 chauffeurs betrapt met de sjoemelapparatuur en in de eerste zes weken van dit jaar ging het al om 36 nieuwe gevallen. Ter vergelijking: tot 2015 betrapte de politie in een heel jaar hooguit 21 chauffeurs met sjoemelhardware.

Volgens minister Jambon zijn de oude trucs van de vrachtwagenchauffeurs om te sjoemelen met de rij- en rusttijden, zoals het plaatsen van een magneet op de tachograaf, tegenwoordig moeilijker toe te passen. "Maar dat betekent niet dat er minder gefraudeerd wordt", stelt hij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen