Clicky

 
Transport Online - Winkelketen Witteveen Mode bankroet

Winkelketen Witteveen Mode bankroet

Winkelketen Witteveen Mode bankroet
26-07-2017 17:36 | Financieel | auteur ANP

ZEIST - Dameskledingverkoper Witteveen Mode, met circa honderd filialen, is failliet verklaard bij de rechtbank Midden-Nederland. Daarmee dreigt er weer een winkelketen uit het Nederlandse straatbeeld te verdwijnen.

Het bedrijf uit Zeist dat zich richt op de "modebewuste volwassen vrouw'' verkeerde al langer in problemen. Huisbank ABN AMRO had begin vorige maand van toezichthouder AFM toestemming gekregen om een deel van de schuld om te zetten in een gedeeld eigenaarschap. Zover is het echter niet meer gekomen, bevestigde de bank na berichtgeving van De Telegraaf.

Volgens de krant heeft de Belastingdienst het faillissement aangevraagd omdat de belastingschuld van de keten waar zo'n vierhonderd mensen werken onhoudbaar zou zijn geworden. Het bankroet lijkt toch nog vrij onverwacht. Vorige week opende het modebedrijf nog een nieuwe winkel in het Friese Drachten.

Curator Rinke Dulack van advocatenkantoor Van Benthem & Keulen heeft besloten om de winkels tot nader order open te houden. Een dergelijke beslissing wordt meestal gemaakt om ketens aantrekkelijk te houden voor een doorstart. De webwinkel van Witteveen Mode is wel uit de lucht gehaald. Op die site is nu alleen een korte verklaring te lezen over het faillissement.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden