Clicky


 


Emirates steunt de wereldwijde missie van Dreams Soar met twee vrouwelijke piloten

Emirates steunt de wereldwijde missie van Dreams Soar met twee vrouwelijke piloten
26-07-2017 11:22 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Om het belang van de vrouwelijke bijdrage aan de groei en ontwikkeling van de luchtvaart te benadrukken, heeft Emirates onlangs Shaesta Waiz ontvangen in thuisbasis Dubai voor een Boeing 777 simulator challenge. Waiz is de oprichtster en piloot van Dreams Soar, een non-profit organisatie met de missie om jonge vrouwen te inspireren en aan te sporen om de volgende generatie van STEM (Science, Technology, Engineering en Math) en luchtvaart professionals te worden.

Als onderdeel van haar ‘global solo flight mission’, vliegt Waiz met een eenmotorige Beechcraft Bonanza A36 de wereld rond. Waiz stopte in Dubai, één van de 34 stops in 18 landen van haar wereldreis langs vijf continenten, die bij voltooiing bijna 47.000 kilometer telt.

Shaesta werd bij Emirates Aviation College ontvangen door Bakhita Al Muheiri, de First Officer van Emirates’ Boeing 777, om haar vliegvaardigheden te testen in een Boeing 777 simulator. Bakhita is met 24 jaar een van Emirates’ jongste vrouwelijke Emirati piloten. Ze verdiende haar vleugels in 2016 en heeft meer dan 1.100 vlieguren gemaakt sinds de afronding van Emirates’ National Cadet Pilot Programme.

Na een korte briefing begonnen Shaesta en Bakhita aan de simulator challenge in de Boeing 777 cockpit, waarbij ze de te vliegen routes toegewezen kregen. Bekijk hier hoe beide piloten de Boeing 777 stimulator besturen en hun persoonlijke ervaringen delen.

Adel Al Redha, Executive Vice President en Chief Operations Officer van Emirates, zegt: “Met ons National Cadet Pilot Programme willen we de volgende generatie vrouwelijke piloten opleiden, door een omgeving te creëren die hen ondersteunt en waardeert zodat ze vooruitgang kunnen boeken en een bredere rol in onze industrie kunnen innemen. We geloven ook dat een van de manieren om de behoefte aan piloten te ondersteunen is door de aanwezige vrouwelijke talenten aan te spreken en hen te inspireren om hun carrièrepad in de luchtvaart te volgen, een van de meest bevredigende werkomgevingen.”

Over de tweemotorige Boeing 777 simulator challenge zegt Shaesta: “Een vliegtuig weet niet of je een man of vrouw bent, wat je religie of achtergrond is. Het reageert op basis van de input van de piloot. Door de tijd die ik met Bakhita heb doorgebracht in de simulator, lerend van haar inspirerende verhaal en Emirates die helpt de weg vrij te maken voor meer jonge vrouwen, hoop ik dat meer rolmodellen tijd en energie zullen vrijmaken voor het inspireren van onze volgende generatie. Laten we samenwerken en onze middelen inzetten om een betere toekomst te creëren.”

Emirates’ vrouwelijke cockpit crew bestaat uit meer dan 24 nationaliteiten, met leeftijden variërend van 20 tot 59 jaar. Emirates heeft ook de eerste Arabische vrouwelijke gezagvoerder van de Airbus A380 en de jongste vrouwelijke Emirati piloot op de A380. Daarnaast werken bij de technische afdeling van Emirates vrouwen als vliegtuigingenieur, monteur en technicus voor de reparatie en het onderhoud van de vliegtuigen. Ook zijn vrouwen werkzaam op cruciale functies in de vluchtoperatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats