Transport Online - Human Right Watch: 'Geweld politie tegen migranten Calais onmenselijk en vernederend'

Human Right Watch: 'Geweld politie tegen migranten Calais onmenselijk en vernederend'

Human Right Watch: 'Geweld politie tegen migranten Calais onmenselijk en vernederend'
26-07-2017 10:33 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS - Human Rights Watch (HRW) heeft vandaag de Franse regering onder druk gezet om te stoppen met wat zij omschrijft als geweld tegen migranten in de stad Calais, waar inmiddels weer honderden migranten zitten na de sloop van 'de Jungle' vorig jaar.

In een rapport 'Like Living in Hell', zeigt de mensenrechten organisatie dat er sprake is van "routinematige' mishandeling van migranten in de hoop dat zij zo de kuststad zullen verlaten.

Gebaseerd op interviews met ongeveer 60 migranten zegt de HRW dat de politie pepperspray gebruikt op kinderen en volwassen migranten en dat zij regelmatig slaapzakken en kleding bespoten en in beslagnamen. Daarnaast zou de politie, volgens het rapport, drinkwater en eten vernietigen.

"Dergelijke handelingen schenden het verbod op een onmenselijke en vernederende behandeling, evenals de internationale normen voor politiegedrag," schrijft de HRW.

Ambtenaren bij het Franse minister van Binnenlandse Zaken en de regionale overheid konden nog niet reageren op de uitkomsten in het rapport. Een rechter heeft recentelijk geoordeeld dat er water, douches en toiletten moesten komen voor de migranten. Deze zijn er vooralsnog niet.

Frankrijk lijkt al lange tijd met de handen in het haar te zitten wat betreft de toestroom van migranten naar de kustplaats Calais. De migranten hebben vaak maar één doel en dat is zo snel mogelijk Groot-Brittannië bereiken. Vanuit de kant van de migranten gaat dit ook steeds vaker op een geweldadige manier.

Foto genomen dinsdagavond 25 juli rond 18:30 uur bij Calais

Zo kwam er in juni van dit jaar een chauffeur van een bestelbus om dankzij migranten geweld en afgelopen weekend raakte een vrachtwagenchauffeur zeer ernstig gewond aan zijn hoofd nadat hij door migranten geslagen werd met een steen waarna de migranten vervolgens er vandoor gingen met zijn vrachtwagen om zo Groot-Brittannië te bereiken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions