Clicky


Moeder MediaMarkt stapt in bij BCC-eigenaar

Moeder MediaMarkt stapt in bij BCC-eigenaar
26-07-2017 10:00 | Financieel | auteur ANP

FRANKFURT - Metro, de eigenaar van MediaMarkt, heeft een belang van bijna een kwart gekocht in Fnac Darty, het bedrijf dat onder meer eigenaar is van de ketens van BCC. Binnen twee jaar zou het Duitse bedrijf zelfs kunnen besluiten Fnac Darty in zijn geheel in te lijven, blijkt uit woensdag gepubliceerde documenten.

Metro betaalt circa 452 miljoen euro voor 24,3 procent van de aandelen. Deze worden overgenomen van Artemis. Metro brengt het belang in Fnac Darty onder bij onderdeel Ceconomy, waar ook MediaMarkt en Saturn toe behoren.

Eerder dit jaar besloten de aandeelhouders van Metro, dat ook groothandels bezit, op te splitsen. Door de activiteiten uit elkaar te trekken zou het concern beter in staat zijn overnames te doen, was toen een van de argumenten. Het bedrijf vreest onder meer de concurrentie van de Amerikaanse webwinkelgigant Amazon.

Met een belang in Fnac Darty zet Metro onder meer een grote stap op de Franse markt, die volgens de Duitsers uiterst lucratief is. Door krachten te bundelen zouden de elektronicaketens geld kunnen besparen, onder meer op het gebied van inkoop en logistiek.