Transport Online - Man aangehouden voor brand in flat Diemen

Man aangehouden voor brand in flat Diemen

Man aangehouden voor brand in flat Diemen
25-07-2017 17:37 | Binnenland | auteur ANP

DIEMEN - Een 24-jarige man uit Amsterdam is aangehouden op verdenking van brandstichting in de studentenflat in Diemen vorige week. Hierdoor kwam een 27-jarige man om het leven en raakten drie personen gewond. Een van hen verkeert in kritieke toestand, liet het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag weten.

De verdachte is al vorige week donderdag aangehouden. De rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam heeft dinsdag besloten dat hij veertien dagen langer vast blijft zitten. De man zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Daarom doet het OM verder geen mededelingen over de zaak, behalve dat het hem verdenkt van het stichten van de brand in de flat aan de Rode Kruislaan.

De politie zei eerder al een sterk vermoeden te hebben dat de brand, die in de nacht van dinsdag op woensdag woedde, is aangestoken. Naast het onderzoek naar de oorzaak wordt ook gekeken naar het optreden van de brandweer. De dode en een zwaargewonde werden pas gevonden nadat het sein brand meester was gegeven. Dat lijkt erop te duiden dat de brandweer de woningen in de studentenflat niet goed heeft gecontroleerd.

De bewoners van de studentenflat konden afgelopen zaterdag weer naar huis. In het gebouw vinden nog wel herstelwerkzaamheden plaats.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions