Transport Online - Vertrouwen in online shoppen in EU stijgt

Vertrouwen in online shoppen in EU stijgt

Vertrouwen in online shoppen in EU stijgt
25-07-2017 13:28 | Financieel | auteur ANP

BRUSSEL - Europese consumenten hebben steeds meer vertrouwen in online shoppen. Vooral buitenlandse webwinkels schrikken niet meer af. Het vertrouwen dat het goed komt met een boek, kledingstuk of andere spullen die via internet in een ander EU-land worden besteld, is in twee jaar met een vijfde gestegen tot bijna 60 procent.

Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd ’scorebord’ van de Europese Commissie dat het consumentenvertrouwen in de digitale markt in 2016 in de EU meet. Het vertrouwen in online aankopen in eigen land blijft hoger (72,4 procent) dan internet shoppen op buitenlandse sites. In Nederland ligt dat percentage met 80 nog iets hoger dan het EU-gemiddelde.

De koopvoorwaarden in noordelijke en westelijke EU-lidstaten zijn doorgaans beter dan in Zuid- en Oost-Europa, meldt de commissie. En er gaat ook wel eens iets mis. Zo ondervond in 2016 een op de tien consumenten dat zijn betaling in het buitenland werd geweigerd.

Veel winkeliers zijn terughoudend om over de grens te verkopen, blijkt ook uit het onderzoek. Ze zijn bang voor fraude en wanbetalers. Maar ook verschillende btw- en andere regels weerhoudt ze ervan hun online activiteiten uit te breiden. Slechts vier van de tien online-ondernemingen zegt volgend jaar over de grens te zullen aanbieden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions