Clicky

 
Transport Online - Dodental migranten in snikhete vrachtwagen loopt op

Dodental migranten in snikhete vrachtwagen loopt op

Dodental migranten in snikhete vrachtwagen loopt op
24-07-2017 18:09 | Buitenland | auteur ANP

SAN ANTONIO - Het aantal doden onder de migranten die zondag in een snikhete vrachtwagen op een parkeerplaats in de Amerikaanse stad San Antonio waren achtergelaten, is opgelopen tot tien. De chauffeur is maandag aangeklaagd wegens illegaal vervoer van buitenlanders. Voor de dodelijke gevolgen kan hij, als hij schuldig wordt bevonden, de doodstraf of levenslang krijgen.

De vrachtwagen stond in de brandende zon geparkeerd voor een supermarkt. De migranten werden in de laadruimte gevonden nadat een medewerker van de supermarkt de politie had gewaarschuwd. In het voertuig werden acht doden aangetroffen en dertig mensen die uitgedroogd of door de hitte bevangen waren. Twee van hen overleden in de nacht van zondag op maandag.

De zestigjarige chauffeur verklaarde voor de rechter dat hij niet wist dat er mensen in de vrachtwagen zaten, waarmee hij van Laredo aan de Mexicaanse grens naar San Antonio was gereden. De politie gaat uit van mensensmokkel.

Op het parkeerterrein was de temperatuur overdag opgelopen tot bijna 38 graden Celsius. De mensen in de truck waren kinderen in de schoolgaande leeftijd tot volwassenen van in de dertig. De consul-generaal van Mexico in San Antonio helpt de lokale autoriteiten bij het vaststellen van de nationaliteiten; San Antonio ligt 240 kilometer ten noorden van de Mexicaanse grens.

Volgens een lokale krant werden eerder deze maand in de omgeving van San Antonio al 121 mensen uit Midden- en Zuid-Amerika uit drie smokkelvrachtwagens gered.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden