Transport Online - Cel voor jonge mannen wegens berovingen homo's

Cel voor jonge mannen wegens berovingen homo's

Cel voor jonge mannen wegens berovingen homo's
24-07-2017 17:39 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Zes mannen, van wie vijf minderjarig, zijn veroordeeld tot celstraffen omdat zij mensen hebben beroofd en een van hun slachtoffers korte tijd vasthielden. Ze opereerden in wisselende samenstelling. De rechtbank in Den Haag sprak hen maandag vrij van deelname aan een criminele organisatie, wat het Openbaar Ministerie hun ook ten laste had gelegd.

Een slachtoffer deed in november 2016 aangifte bij de politie in Naaldwijk na een beroving. Hij had via een datingsite voor homo's een afspraak gemaakt maar werd door een van de verdachten naar een kraakpand gebracht. Daar waren vier anderen jonge mannen die hem bedreigden met een nepvuurwapen en zijn bankpassen afnamen. Hij moest zijn pincode afstaan, waarna ze veel geld van zijn rekening haalden. Later werden nog twee soortgelijke berovingen gemeld bij de politie.

De minderjarigen krijgen jeugddetentie van 180 tot 315 dagen en werkstraffen tussen de 120 en 150 uur. De meerderjarige verdachte kreeg een gedeeltelijk voorwaardelijke celstraf van zeventien maanden opgelegd. Enkelen moeten zich laten behandelen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions