Transport Online - Baetsen neemt acht nieuwe IVECO Stralis CNG huisvuilauto’s in gebruik

Baetsen neemt acht nieuwe IVECO Stralis CNG huisvuilauto’s in gebruik

Baetsen neemt acht nieuwe IVECO Stralis CNG huisvuilauto’s in gebruik
24-07-2017 09:25 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Recent heeft Baetsen een serie van acht nieuwe IVECO Stralis huisvuilwagens, aangedreven door aardgasmotoren in gebruik genomen. Van deze huisvuilwagens zijn er drie opgebouwd met VDL Translift zijlader met kettingsysteem voor afzetcontainers en vijf stuks zijn voorzien van Haller achterlader-systeem.

Baetsen, een echt familiebedrijf, is opgericht toen de heer Thieu Baetsen in 1960 op 21-jarige leeftijd begon als zelfstandige kolenboer. Met paard en wagen worden ook zand en klinkers vervoerd voor de aanleg van plantsoenen in Eindhoven. Al gauw moeten de broers van Thieu helpen om het werk op tijd af te krijgen. Niet veel later wordt de eerste vrachtwagen aangeschaft en wordt een brandstoffenhandel overgenomen. In de jaren die daarop volgen groeit de klantenkring en worden de activiteiten uitgebreid door de overname van verschillende bedrijven. In 2004 heeft Thieu Baetsen zijn organisatie overgedragen aan zijn twee dochters.

Vandaag de dag voert Baetsen alle vormen van transport, kraanverhuur, containers, recycling, bouwstoffen en grond- en sloopwerken uit voor haar klanten. Het bedrijf heeft vestigingen in Veldhoven, Echt (L) en Son. Met ruim 200 medewerkers zet het bedrijf zich 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar in om elke opdracht professioneel uit te voeren. Met een zeer uitgebreid wagenpark van trekkende eenheden, opleggers en specialistische voertuigen beschikt Baetsen altijd over het juiste materieel.

De acht nieuwste voertuigen in het wagenpark van Baetsen zijn van het type IVECO Stralis, allemaal aangedreven door een aardgasmotor. De inzet van deze CNG-voertuigen zorgt voor een significante verlaging van de uitstoot van CO₂, NOx en fijnstof. Baetsen zal deze trucks inzetten voor het inzamelen van huisvuil voor verschillende gemeenten in Brabant en bedrijfsafval.

Vijf van deze nieuwe IVECO Stralissen zijn door Haller opgebouwd met een achterlader-systeem. Deze voertuigen zijn voorzien van een gestuurde voorloopas. Onder de cabine bevindt zich de 330pk sterke IVECO Cursor 8 aardgasmotor. Het netto laadvermogen van deze Stralis achterladers is 11,5 ton. Drie van de acht nieuwe IVECO huisvuilwagens zijn uitgerust met 270pk sterke IVECO Cursor 8 aardgasmotor. Deze trucks met een gestuurde en liftbare sleepas zijn door VDL Translift voorzien van zijlader en kettingsysteem voor afzetcontainers. Het netto laadvermogen van deze huisvuilwagens is ruim 11 ton.

Baetsen heeft ruime ervaring met voertuigen van het merk IVECO, ook met CNG als brandstof. Deze zeer positieve ervaringen hebben er samen met de specifieke opbouwmogelijkheden voor gezorgd dat er opnieuw IVECO Stralis CNG huisvuilwagens zijn aangeschaft.

Foto's

 • Jeco
  Jeco
 • J.Roeland
  post nl
 • Ruud Hagens
  Ruud Hagens
 • J.Roeland
  MEGA-POL-TRANS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen