Clicky

 
Transport Online - Drukte op wegen door vakantie en ongelukken

Drukte op wegen door vakantie en ongelukken

Drukte op wegen door vakantie en ongelukken
22-07-2017 18:47 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Zoals verwacht zijn veel mensen zaterdag hun zomervakantie begonnen met het trotseren van files. In Nederland was het vooral richting de grenzen behoorlijk druk op de wegen. Werkzaamheden en ongelukken droegen bij aan de drukte. In Frankrijk, nog altijd het populairste land om zomervakantie te vieren, kroop het verkeer vooruit over de Autoroute du Soleil (A7).

Op het hoogtepunt van de drukte stond volgens de ANWB 556 kilometer file op de Franse wegen, ongeveer net zoveel als vorig jaar in hetzelfde weekend. Richting Italië vormde vooral de Gotthardtunnel in Zwitserland een beproeving voor het geduld. Daar stonden automobilisten zeker anderhalf uur stil.

De eerste echte ‘Zwarte Zaterdag’, de dag waarop vakantiegangers massaal naar het zuiden trekken en de wegen dichtslibben, staat volgende week op het programma. De VerkeersInformatieDienst (VID) raadt vakantiegangers dan ook af om die dag richting Zuid-Frankrijk te rijden.

In Nederland liep het verkeer zaterdag onder meer vast door ongelukken op de A12. Tussen Den Haag en Utrecht was de weg een tijdje afgesloten nadat een busje over de kop was geslagen. Bij Arnhem botsten meerdere auto’s en een tankwagen met melk op elkaar, met een ravage en een lange file richting Duitsland tot gevolg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden