Transport Online - Second opinion aanvliegroutes Oost-Nederland

 


Second opinion aanvliegroutes Oost-Nederland

Second opinion aanvliegroutes Oost-Nederland
21-07-2017 13:54 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Er komt een second opinion over de geplande nieuwe aanvliegroutes voor Lelystad Airport boven Oost-Nederland. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) vrijdag bekendgemaakt.

De provincies Gelderland en Overijssel zijn bezorgd over de plannen. Dijksma neemt deze zorgen serieus, laat ze aan de Tweede Kamer weten. De nieuwe routes hebben onder meer gevolgen voor het parachutespringen bij vliegveld Teuge. De sprongen zijn een belangrijke inkomstenbron.

Voor de second opinion doet bureau Helios onderzoek. Dat bureau kijkt ook naar alternatieve voorstellen die zijn gedaan door de recreatieve luchtvaart (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart).

Parachutespringen

Dijksma laat verder weten dat zij in gesprek is met "alle betrokken partijen''. De komende tijd worden bijeenkomsten met luchtruimgebruikers en experts gehouden om naar oplossingen te zoeken voor het parachutespringen op Teuge, maar ook het zweefvliegen bij Lemelerveld.

De plannen voor de aanvliegroutes zijn onlangs bekendgemaakt. Ze moeten vanaf 2019 het verkeer van passagiersvliegtuigen van en naar Lelystad Airport mogelijk maken. Het is de bedoeling dat Lelystad vakantievluchten van het drukke Schiphol overneemt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden