Clicky


 


Den Hartogh Logistics werft chauffeurs met Volvo FH promotietruck

Den Hartogh Logistics werft chauffeurs met Volvo FH promotietruck
21-07-2017 11:21 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Den Hartogh Logistics heeft onlangs een bijzondere Volvo FH 460 ADR-trekker aangeschaft die, naast het dagelijkse bulktransport, tevens als promotietruck zal worden ingezet op vakbeurzen en truckevenementen.

Het doel van de investering is tweeledig. Enerzijds kan met de promotruck de toegevoegde waarde van allerlei innovaties in praktijk worden getest. Anderzijds wil het bedrijf, door zich te profileren met up-to-date materieel, meer mensen interesseren voor een loopbaan als chauffeur.

“Door groei in het bedrijf en vergrijzing kampen we met een dreigend personeelstekort”, aldus Erik Groen, equipment manager bij Den Hartogh. “De Volvo FH promotruck is een middel om jongeren te enthousiasmeren voor het chauffeursvak, uiteraard als onderdeel van een bredere campagne.” De Volvo FH-trekker is uitgerust met innovaties als I-Shift Dual Clutch, Volvo I-See cruise control en een Orlaco CornerEye camerasysteem. Erik Groen: “Aandachtspunten zijn voor ons veiligheid en brandstofefficiency. Deze truck verschaft ons een goed beeld van de toegevoegde waarde en het rendement van dit soort nieuwe technieken.”

I-Shift Dual Clutch

I-Shift Dual Clutch zorgt ervoor dat er geen tractieverlies optreedt tijdens het schakelen. Doordat de truck gelijkmatiger optrekt, worden schommelingen in de tank verminderd. Af fabriek zijn er bovendien veel brandstofbesparende voorzieningen aangebracht, zoals de chassis-skirts, bumperspoiler, Volvo I-Shift met Long Haul schakelprogramma en I-See. Deze intelligente cruise control staat in contact met een database waarin topografische gegevens van alle wegen in Europa zijn opgeslagen. De software past de snelheid en schakelstrategie van de truck hierop aan, wat resulteert in een brandstofbesparing tot 5%. De front- en zijspiegel van de Volvo FH zijn vervangen door een Orlaco CornerEye camera.

Erik Groen: “Dit systeem verhoogt de veiligheid doordat de chauffeurs in één oogopslag op het beeldscherm kunnen zien wat er in de blinde hoeken van het voertuig gebeurt. We zijn benieuwd naar de praktijkervaringen hiermee.”

Light-uitvoering

De Volvo FH is in een Light-uitvoering gespecificeerd. Dit betekent dat het eigengewicht zo laag mogelijk gehouden is door toepassing van lichtgewicht componenten, zoals een lichte achteras en aluminium velgen. Voor optimale veiligheid is onder meer gekozen voor het Active Safety-pakket, bochtverlichting en Bi-Xenon koplampen.

69 Volvo-trucks in bestelling

Driekwart van Den Hartoghs Europese wagenpark bestaat uit twee- en drie-assige Volvo FH en FM-trekkers. Standaard kiest Den Hartogh voor het Light Concept vanwege het extra laadvermogen dat deze lichtere uitvoering biedt. Om de luchtweerstand te verminderen, is van alle trucks de zonneklep verwijderd. Momenteel staan er 69 Volvo-trucks in bestelling die door Volvo Group Truck Center gefaseerd worden uitgeleverd aan vestigingen van Den Hartogh in verschillende landen in Europa.

Erik Groen: “Door deze werkwijze hebben wij met slechts één partij te maken bij het vaststellen van de specificaties en andere zaken. Volvo Group Truck Center biedt ons de zekerheid van een consistente en optimaal inzetbare vloot.”

Den Hartogh Logistics is een vooraanstaand dienstverlener in bulklogistiek voor de chemische-, gas-, polymeer- en droge voedingsmiddelenindustrie. Veiligheid en operational excellence zijn onlosmakelijk verbonden met de cultuur van Den Hartogh. Het bedrijf streeft ernaar slimme logistieke oplossingen te ontwikkelen in samenwerking met haar klanten en leveranciers.

Het familiebedrijf is opgericht in 1920 en heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam. Den Hartogh is lokaal aanwezig in ieder deel van de wereld, met vestigingen op 43 verschillende locaties. Het bedrijf heeft meer dan 1.500 werknemers en beschikt over moderne bedrijfsmiddelen, waaronder meer dan 18.850 tankcontainers, 6.700 droge-bulk containers, 400 tanktrailers en 560 vrachtwagens.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions