Clicky

 
Transport Online - Opknapbeurt A10-West 'enorme logistieke klus'

Opknapbeurt A10-West 'enorme logistieke klus'

Opknapbeurt A10-West 'enorme logistieke klus'
20-07-2017 16:50 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AMSTERDAM - De ringweg aan de westkant van Amsterdam gaat vanaf maandag zes weken lang op de schop. Rijkswaterstaat neemt de A10-West volledig onder handen. Zo krijgt de snelweg onder meer een nieuwe laag asfalt, wordt de riolering schoongemaakt en op sommige plekken vergroot, worden de matrixborden boven de weg onderhouden en de voegen van de 27 bruggen en viaducten vervangen.

"Op sommige dagen werkt er bijna driehonderd man'', weet Ricardo Nuijens, die als omgevingsmanager van Rijkswaterstaat betrokken is bij het project. Hij spreekt van een "enorme logistieke klus'', waarbij de weg de eerste drie weken dicht is van de Basisweg (S102) naar knooppunt De Nieuwe Meer en vervolgens drie weken de andere kant op. Op maandag 4 september moet de A10-West voor de ochtendspits weer volledig toegankelijk zijn.

De onderhoudsbeurt heeft flinke gevolgen voor weggebruikers. De vertragingen kunnen oplopen tot een half uur, waarschuwt Nuijens. Ondanks het feit dat er in de vakantieperiode volgens hem naar schatting 10 procent minder verkeer op de weg is, blijft het een druk traject. Op een normale dag rijden er zo'n 124.000 voertuigen over de ringweg.

Uitwijkroutes

Rijkswaterstaat probeert mensen zo goed mogelijk te informeren over uitwijkroutes, aan de hand van tekstkarren in de stad en via informatieborden boven de weg. Desondanks raadt de omgevingsmanager aan goed voorbereid op weg te gaan, buiten de spits te rijden en indien mogelijk de fiets te pakken.

De laatste keer dat de snelweg een grote opknapbeurt kreeg, was in 2001. Toen werd niet alleen het asfalt vervangen maar ook de fundering. Volgens Nuijens gaan dit soort wegen zo'n zestien à zeventien jaar mee voordat er weer groot onderhoud nodig is. Aanvankelijk stond de klus voor volgend jaar gepland, maar door werkzaamheden aan de N200 en de verbreding van de A10-Zuid (Zuidasdok) in 2018 is besloten de A10-West eerder aan te pakken.

"Aangezien de A10-West dan een omleidingsroute wordt, willen we ervoor zorgen dat de weg weer in topconditie is."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden