Clicky

 
Transport Online - Nico Lohuis is dé Gouden Ridder van de Weg 2017

Nico Lohuis is dé Gouden Ridder van de Weg 2017

Nico Lohuis is dé Gouden Ridder van de Weg 2017
20-07-2017 16:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

RAALTE - Nico Lohuis is uitgeroepen tot Dé Gouden Ridder van de Weg 2017. De 46-jarige chauffeur bij transportbedrijf REKO RAALTE werd vanmiddag door de verkeer- en vervoersspecialiste van de VVD Tweede Kamerfractie Barbara Visser ‘overvallen’ en in het zonnetje gezet. De Gouden Ridder geldt als een prestigieuze onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan een beroepschauffeur die tien jaar schadevrij rijdt.

Transportvlog?

Nico Lohuis dacht mee te werken aan een project van transportvlogger Jan van der Molen toen hij op het terrein van zijn werkgever werd verzocht even te stoppen en daar het prominente Tweede Kamerlid Barbara Visser en TVM CEO Arjan Bos opdoken om hem en zijn echtgenote Marion uitgebreid in de bloemen te zetten en te voorzien van de versierselen die horen bij de meest gezaghebbende onderscheiding voor Nederlandse beroepschauffeurs.

REKO RAALTE

Arjan Bos prees zowel de Gouden Ridder als zijn werkgever REKO RAALTE. “In dit bedrijf draait alles om veiligheid. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf vrijwel geen schades gemeld en dat is heel bijzonder. Goed opgeleide chauffeurs als Nico en werkgevers dragen zeer bij tot de verkeersveiligheid in Nederland. Zeker in een tijd dat de cijfers uitwijzen dat er weer meer doden en gewonden op de Nederlandse wegen vallen. Nico rijdt veel in de bebouwde kom en daar wordt het voor chauffeurs steeds meer topsport om schadevrij en veilig te rijden. Als dat wel lukt kunt u zich rekenen tot de Champions League in het vervoer.”

Hexelse truck tour

De Gouden Ridder is daarnaast ook de organisator van de Hexelse truck tour, een jaarlijkse tocht met 130 vrachtwagens en mensen met een verstandelijke beperking. Transportbedrijf REKO RAALTE is gespecialiseerd in transport voor wegenbouw, sloop, grond- en asbestsanering, zandwinning, recycling, containers en afvalverwerking. Het bedrijf met 32 voertuigen en 75 man personeel is in 1969 opgericht.

Veiligheid op de weg vergroten

Ook TVM zelf wil een positieve bijdrage leveren aan transportveiligheid, met als ambitie nul verkeersdoden in het transport in 2020. Hiervoor initieert de verzekeraar diverse activiteiten, waaronder het uitreiken van onderscheidingen aan Ridders van de Weg. Dit laatste is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen, bedoeld om vakmanschap onder chauffeurs te stimuleren, te belonen en beter zichtbaar te maken, en zo uiteindelijk de veiligheid op de weg te vergroten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions