Clicky

 
Transport Online - Litouwse chauffeur staande gehouden na schuiven lading [+foto]

Litouwse chauffeur staande gehouden na schuiven lading

Litouwse chauffeur staande gehouden na schuiven lading [+foto]
19-07-2017 18:47 | Controles | auteur Redactie [FE]

BEEK - Woensdagmiddag omstreeks 16:45 uur heeft de dienst ‘grensoverschrijdende eenheid’ van de politie een vrachtwagen combinatie aan de kant gezet op de grensovergang aan de A12 bij Beek, reden hiervoor was het sterk overhellen van de trailer.

Een passant merkte het voertuig op toen hij op de A12 reed en zag de oplegger gevaarlijk overhellen, dusdanig gevaarlijk dat de chauffeur moeite had het voertuig onder controle te houden. De lading die vermoedelijk bestond uit rollen papier was niet gezekerd en kon daardoor gaan schuiven, bij iedere bocht die de chauffeur maakte kon het misgaan en de lading door het zeil schieten of de vrachtwagen laten kantellen.

Vanwege deze gevaarlijke situatie is de politie in kennis gesteld en is besloten de grensoverschrijdende eenheid in te zetten voor het geval de lokale politie het voertuig niet zou kunnen stoppen voor de Duitse grens.

De dienst ‘grensoverschrijdende eenheid’ is een eenheid bestaande uit een agent in uniform uit zowel Nederland als Duitsland, deze worden voornamelijk ingezet in de grensstreken. Door zowel een Nederlandse als een Duitse agent in het team te hebben is er juridische grond aan beide kanten van de grens te opereren.

De chauffeur afkomstig uit Litouwen reed met een trailer met Nederlands kenteken. Het is onbekend of de chauffeur de trailer heeft ‘omgekoppeld’ of zelf heeft geladen, hij is hoe dan ook verantwoordelijk voor de lading en het vastzetten daarvan.

Foto's

  • J.Roeland
    L. van Leeuwen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen