Clicky


Moedige tankwagenchauffeur Jürgen Heim: 'Angst? Daar dacht ik niet aan'

Moedige tankwagenchauffeur Jürgen Heim: 'Angst? Daar dacht ik niet aan' [+video]
19-07-2017 15:40 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SCHROBENHAUSEN - Het dreigde een inferno te worden in een kleine stad. Dus chauffeur Jürgen Heim reed zo snel mogelijk met zijn brandende tankwagen buiten het kleine stadje Schrobenhausen.

Het transportbedrijf waar de chauffeur voor werkt had niet veel commentaar na het incident: "Onze chauffeur heeft helemaal correct gehandeld. Het is nu zaak dat het werk doorgaat. Onze tankwagen is een stuk schroot."

De brandweer meldde dat ooggetuigen angstaanjagende beelden van de smeulende tankwagen al rijdend door het stadje hadden gemaakt.

Jürgen Heim was gestopt omdat hij een enorme knal hoorde en rook zag opstijgen. Mogelijk door een technisch defect. Hij stapte uit en probeerde de brand te blussen maar dat lukte niet. Toen hij de hulpdiensten belden was het advies: "Zorg zo snel mogelijk de stad uit te komen."

Of de 49-jarige chauffeur bang was? "Angst? Daar dacht ik niet aan. Ik was alleen maar bezig met die tankwagen zo snel mogelijk de stad uit te krijgen."

De chauffeur trok een lang zwart spoor van smeltende onderdelen van de vrachtwagen achter zich aan.

Toen de tankwagen buiten het stadje stilstond was er ruimte voor de brandweerwagens en kon de stad weer rustig ademhalen.

De politie prees de vrachtwagenchauffeur voor zijn verstandige en moedige optreden en zo een groot gevaar voor de stad afgewend.

De chauffeur vertelde dat hij zich zeer bewust was van het gevaar dat hij liep toen de vrachtwagen eenmaal stilstond. Hij aarzelde geen moment en sprong uit de cabine en zorgde dat hij zo snel mogelijk van de plaats van de brand weg was. Volgens omstanders is hij wel 300 meter verderop gerend. "Ik verwachte elk moment een explosie", vertelde Heim aan Duitse media.

Na drie uur blussen was het gevaar geweken.