Clicky


Boskalis verwerft contract voor Stockholm Norvik Port

Boskalis verwerft contract voor Stockholm Norvik Port
19-07-2017 09:17 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een contract verworven van opdrachtgever Ports of Stockholm voor de bouw van een kademuur voor de nieuwe haven Stockholm Norvik Port in Zweden. Het contract heeft een waarde van circa EUR 60 miljoen. Het project gaat in het najaar van 2017 van start en zal naar verwachting in het voorjaar van 2020 worden afgerond.

Stockholm Norvik Port is een nieuwe haven voor containers en rollende goederen die in Norvikudden, 60 km ten zuiden van de Zweedse hoofdstad Stockholm, wordt aangelegd. De haven krijgt zeven ligplaatsen voor containerschepen en RoRo-schepen. Boskalis gaat een kademuur met een lengte van 1.100 meter bouwen naar het ontwerp van Ports of Stockholm. De kademuur wordt tussen 16,5 en 10,5 meter diep. Een deel van de kademuur wordt aangelegd door zware, door Boskalis geproduceerde, prefab betonnen elementen te installeren met behulp van een grote kraan.

Tussen september 2016 en maart 2017 heeft Boskalis ook landaanwinningsactiviteiten uitgevoerd ten behoeve van de nieuwe Stockholm Norvik Port. In het kader daarvan werd circa een miljoen kubieke meter materiaal gebaggerd met behulp van een verscheidenheid aan baggermaterieel.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project wordt gedreven door de toenemende wereldhandel.