Transport Online - Sloot moet droog voor zoeken spullen Savannah

Sloot moet droog voor zoeken spullen Savannah

Sloot moet droog voor zoeken spullen Savannah
17-07-2017 13:35 | Binnenland | auteur ANP

BUNSCHOTEN -  Justitie laat deze week de sloot droogleggen waar het lichaam is gevonden van de veertienjarige Savannah uit Bunschoten. "De reden voor dit onderzoek is dat haar portemonnee en telefoon nog niet zijn gevonden'', meldde het Openbaar Ministerie (OM). Inmiddels is duidelijk dat het OM de zestienjarige jongen uit Den Bosch die al weken vastzit, verdenkt van doodslag op het meisje.

Tot nu toe luidde de verdenking betrokkenheid bij de dood van Savannah. De verdachte werd op 5 juni, een dag na de vondst van het stoffelijk overschot aangehouden. Donderdag 20 juli beslist de rechtbank in Utrecht over een nieuwe verlenging van zijn voorlopige hechtenis. Een woordvoerster van het OM zei maandag dat er nog geen aanwijzingen zijn dat andere mensen betrokken zijn bij de dood van het meisje.

De omgeving van de sloot is maandagochtend afgezet. De operatie neemt naar verwachting enkele dagen in beslag.

Een voorbijganger vond het lichaam van het meisje bij het industrieterrein De Kronkels. Onderzoekers doorzochten daarop de omgeving. "Hierbij zijn speurhonden en duikers ingezet en er is gedregd'', aldus het OM.

De politie en het OM doen ook een oproep aan mensen om zich te melden als ze informatie hebben over de verdwenen telefoon en portemonnee. De portemonnee is van zwart en glad leer met een goudkleurige rits en labeltje. Ook de vermiste telefoon zit mogelijk in een zwart hoesje met gouden rand.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions