Clicky


Drie nieuwe DAF CF voor Van der Velden Rioleringsbeheer

Drie nieuwe DAF CF voor Van der Velden Rioleringsbeheer
17-07-2017 11:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BOXTEL - De DAF CF-trekker biedt bovengemiddeld veel flexibiliteit en ruimte voor opbouw, zo blijkt weer bij Van der Velden Rioleringsbeheer. Dit bedrijf heeft drie nieuwe tweeassige CF 460 FT-trekkers ingezet voor het inzamelen en recyclen van oliën en vetten. Het chassis is groot genoeg voor zowel de vacuümpomp als de hogedrukinstallatie. Met deze opbouw is de CF nu een ideale combinatie met een oplegger met roestvrijstalen tank. DAF-dealer De Burgh Eindhoven B.V heeft de trekkers geleverd en de opbouw afgestemd en gecoördineerd met IPSAM Technology.

"De CF is een uitermate geschikte trekker voor onze pompinstallatie en de bijbehorende systemen", aldus Henk Verschoor, Manager Materieeldienst bij Van der Velden Rioleringsbeheer.

"Dat is tevens te danken aan het feit dat drie PTO-aandrijvingen mogelijk zijn. De zeer specifieke opbouw vereist een goede technische match met de truck. We wensen een probleemloos functionerend geheel met een lange levensduur. Deze speciale combinaties gebruiken we immers tien tot vijftien jaar. IPSAM Technology, de DAF-organisatie en wij zijn goed op elkaar ingespeeld. Al tientallen jaren werken we samen. Er is veel kennis en ervaring en die komen van pas bij dit soort complexe voertuigen."

Groot aandeel DAF

Van der Velden Rioleringsbeheer rijdt sinds 1984 met DAF. In een vloot van 84 voertuigen zijn er nu tachtig van het merk DAF en de rest van GINAF. De drie nieuwe CF 460 FT-trekker-tankcombinaties dienen voor het legen en reinigen van vet- en olieafscheiders bij tankstations, wasstraten en restaurants.

Verschoor: "De DAF’s leggen tussen de 60.000 en 80.000 kilometer per jaar af. Daarbij maken ze ook jaarlijks vierhonderd draaiuren voor het aandrijven van de pompen. De afvalstroom splitsen we in onze eigen verwerkingsinstallatie in olie, water, zand en slib. Waar mogelijk recyclen we materialen als olie en slib. Voor een deel dienen de gerecyclede materialen weer als grondstof voor biogas."

Afvalinzameling en verwerking blijft groeien. Van der Velden Rioleringsbeheer investeert in het nieuwste materieel, zoals in deze DAF CF 460 FT-tankcombinaties. "Stuk voor stuk hebben deze voertuigen opties om het werk efficiënter, sneller en makkelijker te maken voor de chauffeurs. Dat zijn zaken als draadloze afstandsbediening en hydraulische slanghaspels."

Bij Van der Velden Rioleringsbeheer zijn 120 chauffeurs in dienst. Verschoor: "De chauffeurs zijn zeker tevreden met de DAF’s. Dat is een belangrijk aspect. Een liefhebber van het merk werkt met meer plezier en uiteindelijk zien we dat terug in meer efficiency en lagere kosten voor brandstof en reparaties."

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV