Transport Online - Fans en spelers betuigen eer aan Ajaxspeler Abdelhak Nouri

Fans en spelers betuigen eer aan Ajaxspeler Abdelhak Nouri

Fans en spelers betuigen eer aan Ajaxspeler Abdelhak Nouri
14-07-2017 23:15 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Honderden fans en buurtbewoners zijn vrijdagavond naar het Michel de Klerkhof en de Aalbersestraat in de Amsterdamse wijk Geuzenveld gekomen om respect en eer te betuigen aan Ajaxspeler Abdelhak Nouri. De F-side, de harde kern van Ajax, had hiertoe opgeroepen. De gehele Ajax-selectie was ook aanwezig.

Het Michel de Klerkhof is het pleintje waar Nouri altijd te vinden was in zijn jeugd. Voor zijn ouderlijk huis in de nabijgelegen Aalbersestraat riepen de toegestroomde fans ,,Appie, Appie''. Ze applaudisseerden en staken vuurwerk af. Familieleden stonden voor de ramen en hielden zijn Ajaxshirt met rugnummer 34 omhoog.

Andere directe familieleden, onder wie zijn vader, kwamen onder politiebegeleiding naar het huis en schudden handen met de fans. Sommige fans waren in tranen. Velen hadden bloemen bij zich en droegen een shirt met nummer 34. Na bijna een uur opende een van zijn broers het raam en vroeg de fans om naar het pleintje te gaan, daarna vormde hij zijn handen tot een hartje.

Op het pleintje hingen grote spandoeken met daarop een groot rood hart, een tekening van Nouri, en met teksten zoals 'Appie forever'' en '#StayStrongAppie'. Bij het plein vertoonden zich ook enkele spelers uit de selectie, onder wie Klaas-Jan Huntelaar, Kasper Dolberg, Lasse Schöne en aanvoerder Joël Veltman, om steun te betuigen aan hun teamgenoot. De voltallige selectie van Ajax kwam uiteindelijk bijeen in het ouderlijk huis van Nouri.

In het tweewekelijkse gesprek met AT5 sprak burgemeester Eberhard van der Laan ook nog over het trieste nieuws van Nouri. "Appie was een heel leuk gassie, op z'n Amsterdams, een erg sympathiek ventje", zei Van der Laan die inmiddels ook gesproken heeft met de familie. "Ik ga snel bij hen op bezoek. Dit is zoiets afgrijselijk dat ze nu meemaken. Ik heb begrepen dat de familie de hoop nog niet wil opgeven, dus we moeten ook meedoen met die hoop, hoe moeilijk het ook is."

Met de familie van Nouri erbij gingen de aanwezigen tot slot gezamenlijk bidden op het plein. Een spreker namens de familie ging het gebed voor en sprak de menigte toe. "De beste manier om Appie te respecteren is zijn gedrag te kopiëren. Hij heeft ons laten zien hoe je met mensen moet omgaan. Moslims en niet-moslims. Laat dit een les zijn vandaag", zei de woordvoerder die iedereen namens de familie bedankte. Daarna verliet de treurende mensenmassa langzaam het pleintje op verzoek van Nouri's familie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions