'Toeristen gedood bij aanval Egypte'

'Toeristen gedood bij aanval Egypte'
14-07-2017 18:13 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

CAÏRO - Zeker twee toeristen zijn vrijdag doodgestoken bij een hotel in Egypte. Vier andere vakantiegangers raakten gewond door de aanval in de onder buitenlanders populaire badplaats Hurghada.

De overleden slachtoffers komen uit Duitsland, zei een hoge veiligheidsfunctionaris. Twee gewonde toeristen zijn volgens generaal-majoor Mohamed El-Hamzawi afkomstig uit Tsjechië. Over de nationaliteit van de andere neergestoken toeristen is nog niets bekendgemaakt.

Meerdere bronnen hadden eerder gemeld dat de overleden slachtoffers afkomstig waren uit Oekraïne, maar dat lijkt niet te kloppen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag liet vrijdagmiddag weten dat er in elk geval geen aanwijzingen zijn dat Nederlanders tot de slachtoffers behoren.

Reisorganisatie Thomas Cook liet weten het onderzoek naar de steekpartij nauwlettend te volgen. ,,Thomas Cook met het merk Neckermann Reizen heeft inmiddels doorgekregen dat al haar gasten in veiligheid zijn en verblijven in hotels die kilometers verwijderd zijn van het betroffen hotel'', meldt het bedrijf.

De aanvaller zwom volgens bronnen binnen de veiligheidsdiensten van een openbaar strand naar het Zahabia Hotel. Daar stak hij de Duitsers en twee andere personen neer. De dader verwondde daarop nog twee mensen bij het naastgelegen resort Sunny Days El Palacio. De man is opgepakt. Over zijn motief is niets bekend.

Zowel het Zahabia Hotel als het resort Sunny Days El Palacio beschikt over een privéstrand in Hurghada. Vakantiegangers waren begin vorig jaar ook al het doelwit van een aanslag in de badplaats. Toen vielen twee terroristen een hotel aan met onder meer een vuurwapen en een mes. Verscheidene toeristen raakten gewond.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden