Van Genugten houdt pijnlijke pols over aan korte, intensieve proef

Van Genugten houdt pijnlijke pols over aan korte, intensieve proef
14-07-2017 16:54 | Uitslagen | auteur Redactie [FE]

KAZACHSTAN - Met slechts 106 kilometer stelde de zevende etappe van de Silk Way Rally niet zo veel voor. Maar de korte proef was wel erg intensief en zelfs gevaarlijk. Van de aanwijzingen voor gevaarlijke punten in het roadbook klopte niet veel. Ton van Genugten hield er een pijnlijke pols aan over.

De TonTrans-coureur van Team De Rooy was verre van gelukkig bij aankomst in het eerste bivak op Chinese bodem, na afloop van de laatste special in Kazachstan. “Het was geen leuke dag. Op zich was het best een aardige proef, maar de aanwijzingen in het roadbook waren verwarrend en er klopte niet veel van. Bij gevaarlijke punten stond maar één uitroepteken en bij minder gevaarlijke punten stonden er drie. Dan weet je niet waar je op kunt rekenen.”

Het gevolg was dat Van Genugten, die toch al wat voorzichtiger aan deed vanwege zijn geblesseerde navigator Ferran Marco, onverwachts in een groot gat klapte. “Het stond niet aangegeven als gevaarlijk, maar was het wel. Die Kamazzen zijn er overheen gevlogen, ik ben er vol ingeknald – bijna net zoals een paar dagen geleden.”

Door de klap sloeg het stuur uit de handen van Van Genugten, die daar een pijnlijke pols aan overhield. De Iveco Trakker kwam ook niet helemaal ongehavend uit de strijd, met een kromme reactorstang en een kromme bumper. “De auto kwam zeker anderhalve meter omhoog met de kont – misschien wel twee meter. Het was op 20, 30 kilometer voor de finish, dus we konden de proef wel gewoon uitrijden, maar erg fijn was het niet.”

Gerard de Rooy en zijn navigator deden hun beklag bij Silk Way-directeur Vladimir Chagin, omdat een niet-kloppend roadbook levensgevaarlijke situaties kan opleveren. Van Genugten: “Ik hoop dat het voor de komende dagen beter is, nu we in China zijn. Geen idee wat ik ervan moet denken of verwachten.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden