Transport Online - Saan viert geboorte Giraffe MK140 torenkraan

Saan viert geboorte Giraffe MK140 torenkraan

Saan viert geboorte Giraffe MK140 torenkraan
14-07-2017 11:24 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM  - Op donderdag 13 juli 2017 vond er een bijzondere ‘geboorte’ plaats in ARTIS. Koninklijke Saan vierde hiermee de komst van haar nieuwe Liebherr MK140 mobiele torenkraan. De MK140 is een bijzondere verschijning in kraanverhuurland, want hij is volledig bestickerd als een Giraffe.

Knipoog naar 120-jarige geschiedenis

Dit jaar bestaat Saan 120 jaar en de giraffe-bestickering is een knipoog naar de geschiedenis van het bedrijf. Het had al eerder voertuigen met bijzondere namen en bestickering, zoals de Donald Duck (een Chevrolet), de Pipo (een Ward la France) en de Bambi (een BHC Kraanwagen). Bijzonder is, dat de geboorte van De Giraffe torenkraan werd gevierd door vier generaties Saan.

Oud directeur Piet Saan, die vorige week 90 jaar werd, Joop Saan – zijn zoon en de huidige eigenaar van Saan - en zijn kleindochter Claudia van Heiningen waren aanwezig. Achterkleinzoon Sebas vervulde een belangrijke taak: hij mocht het blauwe lint rondom de kraan doorknippen.

Unieke mobiele torenkraan

De Liebherr MK140 is een unieke mobiele torenkraan. Met een maximale gieklengte van 65 meter en een maximale haakhoogte van maar liefst 94,4 meter is hij de grootste in zijn soort. Toch is de kraan compact: de draaicirkel van de ballast zit binnen de stempels en de maximale stempeldruk is 48 ton. Verder kan hij op bouwstroom draaien en heeft hij een plusmodule voor meer capaciteit. Deze krachtpatser is één van de mobiele torenkranen waarmee de vloot van Saan afgelopen jaar is uitgebreid. Naast deze kraan zijn er maar liefst vijf Liebherr MK88 torenkranen ingestroomd en daarmee komt de totale torenkraan-vloot op 20.

Adoptant netgiraffe

Saan draagt ARTIS een warm hart toe en vindt het belangrijk dat het historische stadspark in het hart van Amsterdam behouden blijft. Daarom is Saan al zo’n 15 jaar verbonden aan ARTIS als adoptant van de Europese kraanvogels. Op 19 juni jongstleden werd in ARTIS een netgiraffe geboren. De ‘geboorte’ van de Giraffe MK140 torenkraan was voor Saan aanleiding om een netgiraffe in ARTIS te adopteren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions