Clicky

 
Transport Online - 'Terroristen verstopten wapens op school'

'Terroristen verstopten wapens op school'

'Terroristen verstopten wapens op school'
14-07-2017 10:06 | Buitenland | auteur ANP

HOUTHALEN-HELCHTEREN - De terroristen die de aanslagen in Parijs en Brussel pleegden, verstopten hun wapens een tijdlang in een schuur op het terrein van een school in de Belgische provincie Limburg. Een plattegrond op de computer van Salah Abdeslam leidde de speurders naar een garage op het terrein van de school in Houthalen-Helchteren. Dit zou blijken uit een nota van de Belgische dienst Staatsveiligheid, berichten Belgische media vrijdag.

Op het kaartje stonden twee straatnamen die in die combinatie alleen voorkomen in Meulenberg, een beruchte wijk met veel radicalisering in Houthalen-Helchteren. De wapenopslagplaats bevond zich op het terrein van de plaatselijke kleuter- en basisschool. De conciërge daarvan was familie van terrorist Mohamed Abrini, ook bekend als 'de man met het hoedje' die vluchtte na de aanslag van 22 maart 2016 in Zaventem. De 43-jarige conciërge zou als strijder voor IS zijn gesneuveld in Syrië, staat in de nota.

Op 11 juni 2016 deed de politie er een huiszoeking, maar ze troffen er niets aan. Een paar maanden later doorzochten ze behalve de school ook de sporthal. Dat leverde weer niets op, maar de veronderstelling dat de wapens er hebben gelegen, bleef overeind. "Gezien de inbraaksporen die zijn aangetroffen, bestaat de mogelijkheid dat ze werden opgehaald en op een nieuwe plek opgeslagen, net voor de aanslagen in België'', stelt de nota van de Staatsveiligheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats