Clicky


KLM Cargo neemt innovatief sorteersysteem in gebruik

KLM Cargo neemt innovatief sorteersysteem in gebruik
14-07-2017 09:50 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - Ruim 2.000 items per uur en meer dan 70 bestemmingen tegelijkertijd kunnen worden verwerkt door het nieuwe sorteersysteem dat KLM Cargo donderdag officieel in gebruik nam. Het systeem werd gebouwd in samenwerking met Lödige Industries en Vanderlande. De innovatieve sorter maakt een snellere afhandeling mogelijk van alle express, post en pharmaceutische zendingen.

Marcel de Nooijer: "E-commerce is een snel groeiende tak binnen vracht. Dit innovatieve systeem maakt het mogelijk om in te spelen op de sterke groei van post en express zendingen. Het is sneller en slimmer, waardoor wij nog betere service kunnen verlenen aan onze klanten."

Air-France en KLM zijn wereldwijd de eerste luchtvaartmaatschappijen die voor de vracht een dergelijk sorteersysteem in gebruik nemen. In Parijs draait een soortgelijk systeem al sinds april 2015 met groot succes. KLM koos voor hetzelfde systeem, maar maakte vanwege beperkte ruimte de nodige innovatieve aanpassingen.

Voor de bouw van een nieuwe pier door Schiphol moet een van de drie vrachtgebouwen van KLM Cargo gedeeltelijk worden afgebroken. De grote uitdaging bij de bouw van de sorter was om de bestaande processen binnen de vracht onder te brengen in 50 procent van de ruimte. Dit is onder meer gelukt door de hoogte in te gaan. De opslagcapaciteit voor containers is verdubbeld zodat er ruimte is voor groei.

KLM is samen met Air France wereldwijd de vijfde vrachtcarrier van de wereld. Per jaar vervoeren KLM en partners 928 Kiloton vracht per jaar. Schiphol is na Frankfurt en Parijs de derde Europese luchtvracht hub.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)