Ton van Genugten kijkt uit naar Chinese duinen

Ton van Genugten kijkt uit naar Chinese duinen
13-07-2017 19:51 | Uitslagen | auteur Redactie [FE]

URDZHAR - De zesde etappe van de Silk Way Rally was er opnieuw een van ‘lange halen, snel thuis’, ook al deed Ton van Genugten er ietsje langer over om ‘thuis’ te komen. Vanwege de gekneusde ribben van navigator Ferran Marco reed Van Genugten op ongeveer 60 tot 70 procent van de snelheid die hij eigenlijk zou kunnen rijden. “Maar Ferran heeft zo’n pijn; ik kan het die jongen niet aandoen om vol gas over al die grasbultjes te rijden.”

Het gevolg was de elfde tijd voor Van Genugten, op een klein uur van etappewinnaar Eduard Nikolaev. Van Genugten had het niet echt naar zijn zin gehad in de zesde etappe, van Semey naar Urdzhar in Kazachstan. “Die etappes met die lange stukken door het gras, dat weet ik nu wel. Als je er een beetje op snelheid doorheen kunt, is het misschien nog wel wat, maar als je maar op 60 procent kunt rijden, zijn het heel lange dagen. Het is niet anders, dus modderen we door.”

Van modder hadden de deelnemers aan de Silk Way Rally in deze etappe overigens weinig last. “Dat viel mee”, vertelde Van Genugten. “Maar er waren wel drie modderpoelen die je vooraf even goed moest bekijken. Daar zijn twee trucks blijven hangen: de Hino en een MAZ.” Tussendoor had Van Genugten nog te maken met een koppeling die bleef hangen, maar dat kostte geen tijd.

Met nog één dag te gaan in Kazachstan komt daar wel snel een einde aan. De proef van morgen is een korte van 106 kilometer – een uur sturen – voordat de deelnemers de grens naar China over gaan. De eerste dag in China is technisch, met wat bergachtig gebied, maar ook wat zand. “Ik heb zin in die duinen waar ze steeds maar over praten. Daar zijn we hier voor. Van mij mogen ze morgen al komen. De truck heeft daar ook veel minder van te lijden.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden