De Rooy houdt schade beperkt in zesde etappe Silk Way Rally

De Rooy houdt schade beperkt in zesde etappe Silk Way Rally
13-07-2017 19:41 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

URDZHAR - In het laatste stuk van de zesde etappe – met een proef van 388 km – van Semey naar Urdzhar hoorde en voelde Gerard de Rooy weer iets bonken. “Waarschijnlijk toch wat vervolgschade van de gescheurde chassisbalk van gisteren”, dacht hij bij aankomst in het bivak.

Met de achtste tijd, op 26 minuten van dagwinnaar Eduard Nikolaev had De Rooy wel vrede. “Zonder die schade waren we zesde of zevende geworden. Dat maakt verder niks uit.”

De zesde etappe van de Silk Way Rally viel De Rooy mee. “We hebben wel aardig door kunnen rijden. Op ongeveer 200 kilometer kwam Mardeev voorbij. Die was 6 minuten achter mij gestart, dus het feit dat hij er zo lang over deed om bij mij te komen, betekent voor mij dat het tempo goed was. Het was weer een typische Kamazdag – ze gaan gewoon overal rechtdoor – maar ik kon toch redelijk bij Mardeev in de buurt blijven. Dat viel me niks tegen.”

In het laatste deel van de proef begon er echter weer iets te bonken en schroefde De Rooy het tempo terug. “Dat heeft 10 tot 15 minuten gekost. We zijn drie keer uitgestapt om te kijken, maar konden toch niets doen. Alleen zorgen dat er niks tegen de elektriciteitskabels schuurt.”

Na het drama van de vijfde etappe, toen De Rooy halverwege de special de wedstrijd moest staken, werkten de monteurs van Petronas Team De Rooy Iveco de hele nacht door om de gescheurde chassisbalk van de cabine van de Powerstar te maken. Om zes uur ’s ochtends waren ze klaar.

“De jongens zitten aardig aan hun einde”, wist De Rooy. “Al twee nachten hebben ze niet of nauwelijks geslapen. Ik hoop dat ze vannacht een beetje op tijd klaar zijn, maar nu ik weer schade heb en Ton van Genugten voor zover ik begreep iets met de koppeling heeft, ziet het er naar uit dat het weer nachtwerk wordt.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden